Секции

04 May 2024 06:45

Само в Карлово ТВ: От ЦНСТ Карлово коментираха скандала с момичето, чиято сестра писа за ужасяващи престъпления в Центъра

Виктория е на 15, а не на 13 години. Момчето, за което сестра й пише, че е изгонено от Центъра за настаняване от семеен тип в Карлово, е на 20 години и си тръгна доброволно. Виктория се сби с едно момче от Центъра, това стана пред него, а не вътре в помещенията. Писмото на сестрата-Мирела, не отговаря на истината. Няма как при нас да идва пиян на работа възпитател, навсякъде има камери.

Няма как храната, която се дава на децата, да е недостатъчна, никой няма да позволи това. Преди малко поверяващи я теглиха като грамаж, всичко е в норми. Възпитаниците ни днес се срамуват от целия този медиен скандал, чувстват се преследвани и незащитени, на училище са, но са много притеснени. Срамува се и Виктория. Това коментира пред Карлово ТВ управителят на ЦНСТ Карлово Мария Иванова по повод вчерашната новина, публикувана във всички медии.

Припомняме, че сестрата на едно от момичетата, които живеят в Центъра, публикува във фейсбук остро писмо с обвинения, че Виктория е жестоко бита от момче, че в дома има безконтролно наркотици, че на работа пиян ходи възпитател и че никой не обръща внимание на проблемите в Центъра. На въпрос на Карлово ТВ има ли наркотици в дома, Иванова коментира, че управата многократно е подавала сигнали, включително и до прокуратурата, за деца, които употребяват дрога.

В момента в Центъра тече проверка на Агенцията за закрила на детето, на Социално подпомагане и на всички други институции, каза още Иванова. Утре там ще има проверка и на община Карлово, която не е пряко свързана със социалното заведение, но е сключила договор с фирмата-изпълнител на социалната услуга, каза заместник-кметът Антон Минев.

От думите на управителката стана ясно още, че от 4 години управител на ЦНСТ на национално ниво е Миглена Маркова. Офелия Кънева, която в момента е председател на Агенцията за закрила на детето, заяви пред Карлово ТВ, че това е евтин политически номер да очернят името й и че тя отдавна не е свързана с ЦНСТ. Припомняме, че в писмото на сестрата цялата вина за случващото се бе стоварена именно върху Офелия Кънева. От ЦНСТ Карлово заявиха пред медията ни, че ще излязат със становище след приключване на проверките.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор