Секции

07 May 2024 14:00

Ученик блъсна учителка, задържаха го

Ученик блъсна учителка в Столичната гимназия по туризъм. Пострадалата е преподавателката по философия Богомилка Николова. 16-годишният ученик е отведен в полицията, където е разпитан. Инцидентът се случил на 20 юни по обяд. По непотвърдена информация ученикът е бил застрашен да остане на поправителни изпити по два предмета, заради което в училището е била извикана майка му. Когато тя научила за евентуалните двойки, той казал, че всички го мразят и затова искат да му напишат слабите оценки.

След това тийнейджърът хукнал да бяга, отишъл в учителската стая, където блъснал преподавателката по философия Богомилка Николова. Директорката на гимназията Антоанета Джонева описа агресивния възпитаник на школото като ученик от "средно ниво - не е слаб, но не е и отличник". По думите на директорката не е имало до момента сигнали за проблемно поведение от негова страна. В учителската стая, където е извършено нападението, няма видеокамери, обясни още директорката. Тя отказа да коментира дали ученикът е изпаднал в нервна криза, каквато е неофициалната информация.

"Не съм специалист психолог, за да мога да преценя. В правомощията ни е класният ръководител да пусне доклад за санкция, да разгледаме поведението му, да назначим психолог, ако момчето има нужда", каза директорката. Не е ясно и каква ще е санкцията за младежа. Тя ще бъде определена от Педагогическия съвет.

16-годишният ученик е разпитан в полицията в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа стая. Пострадалата учителка е откарана в „Пирогов“. Прегледът установил, че кракът й е натъртен, след което жената е освободена./Дарик радио/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче