Секции

03 May 2024 00:19

В Карлово се проведе Международен форум на етерично-маслените култури

В Карлово се проведе Международен форум на етерично-маслените култури, който е част от програмата за Празника на лавандулата в града. Форумът бе открит от председателя на Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури в България – Зара Клисурова, а заместник-кметът на община Карлово Антон Минев приветства всички присъстващи в зала “Васил Караиванов”.

Наситен с исторически данни, представяне дейността на Института по розата и етерично-маслените култури, изискванията при биологично производство на лавандулата, тенденциите и развитието на пазара на етерично-маслените култури, форумът бе изключително полезен за всички участници в него от различни краища на България, Гърция, Турция и Молдова.

Международният форум на етерично-маслените култури бе организиран с подкрепата на община Карлово и фондация за биологично земеделие “Биоселена”.

Вторият ден (24 юли) от Празника на лавандулата в Карлово ще започне с празнична Света литургия в храм “Успение на Св. Богородица”. След това Царицата на розата и лавандуловата фея ще посрещнат гости в Патевата къща, която е част от архитектурен комплекс “Старинно Карлово”. Следва ритуалът “Пеперуда”, с който земеделските стопани измолват дъжд, а след това ще се извие Еньово хоро на площад “20-ти юли” в Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче