Секции

05 May 2024 09:41

Хиляди ще се надпяват и надиграват в Столетово

Народно читалище „Христо Ботев 1928г.“ - Столетово организира десети Национален фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува 2017“ за детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави с фолклорна програма, който ще се проведе в центъра на Столетово на 1 и 2 юли 2017 г. Тази година фестивала е включен в програмата на Министерството на културата и е под негов патронаж.

Целта на фестивала е популяризиране на българския фолклорен танц и песен за приобщаване на младото поколение към българската култура, традициите, обичаите и тяхното запазване и препредаване от поколение на поколение, за да я има България.

Тазгодишното юбилейно издание на фестивала ще се проведе в чест в чест на 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски със съдействието на Министерството на културата, Община Карлово и много фирми - спонсори, които подкрепят фестивала всяка година. Всички участници ще получат юбилейна грамоти, медал и рекламни материали, осигурени от спонсори.

Любители на българския фолклор могат да се насладят и на прекрасните танцьори от ансамбъл „Розова долина“ и оркестър „Романтик“ - Пловдив, които ще участват на 1 юли вечерта.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче