Секции

29 May 2022 01:25

Карловец си има фабрика под небето, с огромна любов разказва за нея(ВИДЕО)

Николай Калеев е на 60 години, от Карлово. 24 години бил моряк в Морски флот Варна. С тъга разказва, че тогавашната власт не му позволила да кандидатства и да учи във Военно-морската академия, защото дядо му бил кулак-враг на народа. За да сбъдне мечтата си, Калеев изкарал Морска школа и плавал по моретата. След това решил, че е време да се върне в родния си град и от морето да отиде да се труди на полето. Така създал розови и лавандулови плантации, отглежда и орехови градини. Помага му съпругата Лалка Калеева.

С голяма любов разказва, че си има фабрика под небето, а Господ решава какво да му даде. Усмихнатият, вечно позитивно настроен и лъчезарен Николай Калеев ни посреща в лавандуловата си нива между Карлово и Баня. Ухае на лято, на окосена трева и на билки. От близките редове изскача див заек и хуква да бяга, със загриженост земеделецът разказва, че може би има малки и за това не ходи много в тази посока, за да не притеснява заешкото семейство. Птички цвърчат, а Калеев започва да ни разказва своята приказка. Вижте…

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай