Секции

26 April 2024 10:32

Има надежда: Оперираха момчето от Каравелово, хора с добри сърца помагат

16-годишният Георги Димитров от село Каравелово, който падна в басейн и счупи прешлени на гръбначния стълб, е бил опериран вчера по спешност. Операцията е успешна, лекарите са казали, че детето ще се възстанови, ще проходи и няма да остане инвалид. Карлово ТВ ви уведоми за трагедията, семейството на Георги е бедно, майката е безработна, гледам по-малкото дете в семейството. Бащата е с минимални доходи.

За инервенцията бяха необходими 4 500 лева-сума, невъзможна за родителите. Те са взели заем, който трябва да върнат. Карлово ТВ отправи вчера призив да се помогне на хората. Много каравеловци и хора от региона са се обадили на посочения телефон на кмета Слава Червенкова. Има и доста желаещи от чужбина.

За това днес бе разкрита банкова сметка на името на бабата на пострадалия Георги, която публикуваме. След призива на Карлово ТВ, инициативата на младежите от Каравелово и кметът Славка Червенкова, е събрата сумата от около 2 000 лева. Днес на сесия на ОбС Карлово общинските съветници са събрали и дарили 241лева. Освен това са гласували на детето да бъдат отпуснати 1 000 лева еднократна помощ.

Ако събраната сума от дарители надвишава необходимата за Георги, тя ще бъде дарена на друго болно дете, декларира пред Карлово ТВ Червенкова. Отчетността на средствата ще бъде публикувана в сайта ни. Ето и банковата сметка за всеки, който желае да помогне.

ЦКБ АД Клон Карлово IBAN BG32 CЕCB 9790 10D8 6882 00

Мария Чонова Тодорова

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче