Секции

01 May 2024 02:48

102-годишната баба Гена от Каравелово посрещна скъпи гости за рождения си ден/ВИДЕО/

Баба Гена Сиркьова от дело Каравелово вчера отпразнува рождения си ден с много гости, близки, познати и роднини. Тя е родена през 1915 година. Родила е 2 деца, има трима внуци, четирима правнуци и една пра-пра внучка. 3-годишната Ивона също уважи празника. Само до преди две-три години баба Гена сама е копала градинката си на двора, сама е подреждала къщата си.

Сега се движи в стаята сама, но навън снаха й, която я гледа-Пенка Сиркьова, а извежда с количка, за да не стане инцидент. Иначе най-добрата приятелка на столетницата е леля Мика, която я посещава всеки ден и вчера бе омесила вкусна погача. Племенникът на баба Гена-Начо, обещал миналата година печено агне за рождения й ден и днес изпълни обещанието си. Огромна торта бяха купили близките на жената. Друга тя получи като дар от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който изпрати и дар 100 лева лични средства и поздравителен адрес.

Парична сума дари и кметът на Каравелово Славка Червенкова, а подаръци бяха поднесени и от името на сдружение Любен Каравелов“. Самодейците от фолклорната група на селото поздравиха баба Гена с любимата и песен „Равна зелена морава“.

Цял живот столетницата е работила в ТКЗС, не е имала умора, сега вече се е отдала на заслужена почивка. Снаха и Пенка разказва, че си хапва всичко, но в жегите предпочита сирене и мед. Никога не е близвала алкохол. Да я благослови лично и за изпее „Многая лета“ дойде и местният свещеник отец Рафаил. Карлово ТВ пожелава на баба Гена да е жива и здрава още дълги години и все така да радва близките си. Вижте…

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче