Секции

04 May 2024 19:10

Завърши третото издание на конкурса „Песенна палитра” в Карлово

Завърши третото издание на конкурса „Песенна палитра“ в Карлово. Тази година сцената беше още по-пъстра, тъй като в конкурса взеха участие и вокални групи освен индивидуални изпълнители. Всички участници избираха в кое направление ще се изявят- популярна и забавна песен или патриотична песен с родолюбива тематика.

Гости на нашата сцена бяха 220 деца от 24 български града. Организатори на конкурса са Община Карлово, СУ“Васил Левски“, НЧ “Васил Левски-1861“ и Военен клуб. Партньори и тази година са ЕЦ“Интерлетера“,които подсигуриха две от специалните награди - професионален безжичен микрофон получи Никол Борисова и 50% намаление за възпитаничката на г-жа Кирякова- Дани Илиева.

Награди връчиха Директора на СУ “Васил Левски“- г-жа Мариана Манчева, Директора на НМ “Васил Левски“- г-жа Дора Чаушева, САТНЕТ, OZONE.bg, като не забравяме и РОТАРИ КЛУБ, без чиято помощ нямаше да се справим. Наградата на Кмета на Община Карлово отиде в град Лом при ВГ “Шоколадче“, а голямата награда на конкурса - ГРАН ПРИ беше официално връчена на Елеонора Иванова от Пловдив.

Изключително топла атмосфера, отлична организация, прекрасна сцена обгърната в светлина и перфектен звук, много млади хора и нови приятелства, разходки в красивия ни град и до родната къща на Апостола… всичко това направи изключително горещите почивни дни незабравими.

В годината в която отбелязваме 180 години от рождението на Апостола на българската свобода включихме нова категория в конкурса - за написване на нова песен за Левски. Представени бяха шест песни, като две от тях получиха поощрителни награди: Снежана Донева за „Песен за Апостола“ и Галина Сакутска за песента „Левски в сърцата ни“. Председателя на журито Хайгашод Агасян поздрави участниците и им пожела да продължават да творят и да съхраняват българския дух.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче