Секции

01 May 2024 01:06

В село Певците, падналата градушка вчера е унищожила почти цялата земеделска продукция

В село Певците, падналата градушка вчера е унищожила почти цялата земеделска продукция. Това каза в предаването „Часът на Карлово“ на Радио „Фокус“ Пловдив кметът на селото Богдан Богданов. „Градушката удари и 40% от житните култури извън селото“, каза кметът.

Има и поражения в три от къщите, изпочупени са стъклата. Градушката е паднала вчера около обяд и е валяла около 25 минути. След това поройният дъжд е унищожел асфалтовата настилка на четири улици. „Общинска комисия вече е описвала щетите, но за земеделската продукция хората нямат застраховки“, каза кметът.

По думите му в малките населени места хората живеят зле, а когато и природата е срещу тях стават още по–обезверени. Повечето от тях са разстроени, разчитат предимно на насажденията си, от които се прехранват. И днес хората оглеждат щетите по овощните дръвчета –ябълки, круши, кайсии.

Всичко е по земята, ударено от градушката. Лозята са загнили и посивели. Зеленчуците също са поразени. „В селото не е падало градушка от 20 години насам“, твърди кметът Богдан Богданов./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче