Секции

19 April 2024 19:00

Главно мюфтийство не мирясва: Отново иска имотите на Карлово и на още 21 общини

Главно мюфтийство отново е завело иск да бъде признато правоприемството на сегашното мюфтийство от съществуващите след Освобождението на България мюсюлмански вероизповедни общини. Искът е насочен съм държавата-Министерски съвет. Претенциите са за имоти в 21 общини, сред които и Карлово. „Искът е недопустим. Това е абсурдно“, коментира пред Карлово ТВ кметът на подбалканския град д-р Емил Кабаиванов.

„Утре ние ще изложим нашите правни аргументи“, обясни още градоначалникът. Той отива в съда заедно с адвокат Тодор Димитров. Опитите на мюфтийството да бъде признато за правоприемник на имотите на мюсюлманските вероизповедания след Освобождението не са от вчера. Припомняме, че преди време Карлово и страната се надигнаха да бранят Куршум джамия.

Тогава Софийски градски съд отказа да признае първоприемство на Главно мюфтийство, Върховен касационен съд потвърди решението на магистратите. Сега опитите продължават. „Вярвам и разчитам на компетентността на българския съд. Надявам се на справедливо решение, в името на България“, каза още кметът.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче