Секции

27 April 2024 06:34

София: Отложиха делото за вакъфските имоти на Карлово

Отложиха делото в София, на което днес трябваше да бъде даден ход, съобщи за Карлово ТВ кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Процесът ще започне на 21 ноември. Както първо Карлово ТВ съобщи вчера, Главно мюфтийство отново е подало иск да бъде признато за правоприемник на съществуващите след Освобождението мюсюлмански вероизповедни общини. Така, ако спечели делото, после ще може да разполага с апетитните имоти.

Претенциите са не само към Карлово, а към още 21 общини. Днес от кметовете се е явил на заседанието само карловският, за което е бил поздравен и аплодиран. Кабаиванов припомни, че искът на Главно мюфтийство е недопустим, още повече че през 2001 година главният мюфтия официално се отказа от претенциите си към вакъфските имоти. Кметът допълни, че разчита и вярва в нашето правосъдие в името на България.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.