Секции

20 April 2024 14:42

Община Карлово подкрепя акцията на сдружение „Съзидание – 2012“ „Жълти стотинки“

Сдружение „Съзидание – 2012“ за десета поредна година организира акция „Жълти стотинки“ за събиране на жълти монети в цялата страна, с което дарява добро, съпричастност, обич и помага на децата на България.

Всяка година от сдружението избират град – столица на акцията и в продължение на 365 дни се събират монети от 1, 2 и 5 стотинки, с които се закупува животоспасяваща апаратура, обзавеждане на детски болнични стаи, построяване на детски площадки.

До сега столици на акцията са били градовете: София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново и Видин. През юбилейната 10-та година ще се събират средства и с тях ще се помогне на детските отделения на болниците в Карлово, Благоевград, Ловеч и Смолян.

Благодарение на всички участници, които с големите си сърца вече 9 години подкрепят идеята и правят чудото възможно от 4100 лв. през 2008 г. през 2016 г. акцията събира 52 684,34 лв.

Тази година средствата ще бъдат дарени и за децата в нужда на гр. Карлово. Подкрепяйки акцията на сдружение „Съзидание – 2012“, община Карлово съдейства за поставяне на касички за събиране на жълти стотинки по училищата и детските градини в града.

От сдружение „Съзидание – 2012“ са убедени, че акцията под мотото „Деца помагат на деца“ ще добива все по-широка популярност сред българската общественост и ще среща подкрепата на много съмишленици и приятели.

Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Киро Попов“ гр. Карлово се нуждае от: инхалатори, инфузомати, ехограф, монитор и спално бельо.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун