Секции

29 April 2024 12:01

Д-р Емил Кабаиванов: Левски е този национален герой и кумир, споменът за който трябва да поддържаме постоянно жив

Левски е този национален герой и кумир, споменът за който трябва да поддържаме постоянно жив. Това каза за Радио „Фокус” Пловдив кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

По думите му, трябва да поддържаме този спомен, за да е жива тази неистова сила за свобода, която е завладявала сърцата на нашите предци по време на Априлското въстание, по време на създаването на комитетите на Левски, по време на Освобождението, в десетилетията за утвърждаване на третата българската държава. „Нека да направим така, че тя да пребъде във вековете. А това е и наша задача”, каза още карловският кмет.

По думите на д-р Кабаиванов тази година, във връзка със 180-годишнината е можело да се направи и още, за да бъде почетена паметта на Левски.„Всяка година се стремим да правим и повече. Всяка година ние искаме да надградим това, което е направено до момента”, добави кметът. Той благодари на всички карловци, които се включиха в организацията по честванията, на Фондация „Васил Левски”, на Общобългарския комитет, на кметовете на Ловеч, на Перник, на София./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче