Секции

19 April 2024 16:10

От Карлово стартира национално колоездачно състезание за Купа „Васил Левски“

Национално колоездачно състезание, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, стартира вера в Карлово пред родната къща на Апостола. Състезанието откриха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и областният управител на Област Ловеч Георги Терзийски.

Преди старта двамата поднесоха цветя пред паметника на Гина Кунчева в родната къща на Апостола на свободата. „За мен е чест да бъда днес тук, на това свято място и да открия националното колоездачно състезание посветено на най-светлия образ в историята на България – Васил Левски“, каза областният управител Георги Терзийски, а заместник-кметът Антон Минев пожела на всички състезатели успешен старт и на добър път. Той благодари на Районните управления на полицията в Карлово, Троян и Ловеч, с чието съдействие ще протече цялото състезание. Вчера от Карлово стартираха над 50 колоездачи, всички с карбонови велосипеди и специална екипировка поради дъждовното време.

Състезанието ще премие в два етапа с обща дължина на трасето 180 км. Маршрутът, по който преминаха състезателите през първия етап е: Карлово – Баня – с. Васил Левски – Карлово – Сопот – Кърнаре – Беклемето –Троян. Трасето за любителите колоездачи е от с. Кърнаре до Беклемето.

Вторият етап ще се проведе на 17 юли и ще стартира от Троян. В него колоездачите ще преминат през трасето: Троян – Орешак – Цветански – Беров мост – Велчево – Драшкова поляна – Дебнево – Стефаново – Малиново – Прелом – Къкрина – Ловеч. Финалът ще бъде в Ловеч пред паметника на Васил Левски, където ще се проведе и церемония по награждаване на победителите. Община Карлово осигурява наградния фонд за класиралите се от 1 до 5 място в двете категории професионалисти /юноши старша възраст и мъже/ в двата етап.

Колоездачното състезание се организира от Областна администрация Ловеч, Български колоездачен съюз, колоездачен клуб „Хемус 1896“ – Троян и със съдействието на общините Карлово, Троян и Ловеч.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче