Секции

29 March 2024 18:01

В Карлово валидираха пощенска карта, посветена на 180 – годишнината от рождението на Васил Левски

В зала „Васил Караиванов“ Карлово се състоя официално валидиране на пощенско-филателно издание, посветено на 180 години от рождението на Апостола на свободата. Печатът бе поставен от д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, Ангел Попов - заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и инж. Атанас Печев – директор на Регионално управление Български пощи на Южен централен регион.

„С това важно събитие Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията и Български пощи дават своя принос за запазване на нетленния спомен за Апостола. Да можем, когато си спомним за него, да си припомним какви духовни съвети ни е оставил, да си спомним за неговата морална чистота и за идеала, който той ни завеща. Идеал, за който ние трябва да се борим и да предаваме на идните поколения, за свободна и независима България“, каза д-р Кабаиванов пред присъстващите в залата.

„ Десетки пощенски марки са посветени на Апостола. Първата от тях е издадена през 1929 година и е част от серия по повод 50 години от Освобождението на България. Днес, към тази светла колекция, добавяме и най-новата пощенска карта. Тя е създадена от художник, който е отдаден на пресъздаване образа на Васил Левски в изобразителното изкуство – проф. Пламен Вълчев“, каза заместник-министър Попов.

Картата е с колекционерски тираж от 617 броя и е най-новото пощенско-филателно издание, с което образът на Васил Левски ще обиколи света и българите в чужбина ще отбележат 180 годишнината от рождението на най-значимия национален герой. Днес от родното място на Апостола тръгва пътя на тази знакова пощенска карта.

На официалното валидиране на пощенската карта присъстваха още Иван Атанасов – ръководител на Областна пощенска станция, Сребра Атанасова – мениджър на Пощенска станция Карлово, Дора Чаушева – директор на НМ „Васил Левски“, общински съветници, служители на български пощи и граждани.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче