Секции

25 April 2024 22:23

Комитет “Васил Левски” присъди ежегодната си награда на зрелостника Дзаньо Минев и художника Дечко Тодоров

В Национален музей “Васил Левски” се състоя литературно-музикална програма, посветена на 180-годишнина от рождението на Апостола на Българската свобода Васил Левски. Председателят на комитет “Васил Левски” Златан Тодоров връчи наградата, която комитетът ежегодно присъжда, на зрелостника от СУ “Христо Проданов” Дзаньо Минев и известния карловски художник Дечко Тодоров.

Дзаньо Минев е отличник на своя випуск и е участник в олимпиади и конкурси от различни области на познанието. Картините на художника Дечко Тодоров рисуват пътя на безсмъртието на Апостола. Директорът на НМ “Васил Левски” Дора Чаушева подчерта, че творецът е посветил част от живота и творчеството си на Васил Левски и на Карлово.

Дечко Тодоров е и един от най-големите дарители на музея. Дора Чаушева припомни на всички присъстващи за величието на личността на Апостола и изказа искрените си благодарности към съпругата на проф. Кънчо Аврамов, която е дарила на музея графики и релеф на Васил Левски.

В литературно-музикалната програма взеха участие народната певица Гуна Иванова и формация “Българи”. Със своите изпълнения те развълнуваха всички присъстващи в родната къща на Апостола.

На събитието присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев и Стойо Карагенски, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, кметът на община Перник Вяра Церовска, общински съветници от ОбС Карлово, родственици на Васил Левски, участници в националния туристически поход “По стъпките на Васил Левски”, много жители на Карлово и гости от цялата страна.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче