Секции

01 October 2020 06:24

Медал за „Любов и вярност” за семейство Стамови от Карлово

Павел Журавлев-директор на Руски културно-информационен център /РКИЦ/ беше гост в дома на семейство Стаматови - Ана Тимофеевна и Димо Стаматов от Карлово. Той им връчи награда за дългогодишен брак на българо-руските семействата - медал за „Любов и вярност” и грамота от Организационния комитет „ Ден на семейството, любовта и верността в Руската федерация”.

Денят на семейството, любовта и верността в Русия се празнува на 8 юли. Възниква преди години в град Муром /Владимировска област/, където са мощите на светите съпрузи Петър и Феврония, покровители на християнския брак, чиято памет се почита.

Ана и Димо са семейство вече 25 години. Ана е инженер-технолог „обувна промишленост”, работила е като преподавател. Запознават се с Димо в град Кимры Тверска област, където той работи в строителството.

„ Вие, превърнахте днешния ден г-н Журавлев в празник и събитие за нашето семейство. Любовта е магията, която пази семейството, обичта е най-важната опора за един човек. Чувствам България като моя родина...” каза Ана Стаматова.

Огромен букет и торта поднесе Директорът на Руски културен-център в София Павел Журавлев на семейството. На събитието присъстваха Стойо Карагенски-зам-кмет на община Карлово и Ива Савчева от отдел „ Образование и култура”, които връчиха подарък от името на община Карлово.

Културен афиш
Изтегли си късметче