Секции

29 April 2024 00:30

Туристическият бранш гневен на Валери Симеонов!

Туристически фирми са гневни на популистките действия на вицепремиера Валери Симеонов, научи БЛИЦ.

С действията си срещу най-престижните български курорти Слънчев бряг, Свети Влас, Обзор, Китен и Приморско, Симеонов гони все повече клиенти на хотелите и плажните ивици, недоволстват туроператори.

На всичкото отгоре Симеонов не си мърда пръста за облекчаване на административните тежести по отношение на представителите на малкия и средния бизнес.

От бизнеса са недоволни, че вицепремиерът волно или неволно продължава порочната политика на служебната министърка на туризма Стела Балтова, която бе обвинена в прокарването на лични интереси.

Месеци наред договорите за концесии на плажовете по приключилите от предишното правителство конкурси и отдавна влезли в сила не се сключват. Не се обявяват нови процедури, а договорите на 7 плажа отдавна са изтекли. Какво ще се случи с подготовката на плажовете за предстоящия летен сезон, който се очертава да бъде доста силен благодарение на предприетите още година по-рано действия.

Появиха се обосновани предположения, че назначеният от Балтова Борислав Петров, който преди това бе като освободен служител от Министерството на туризма, се опитва да прокара лобистки интереси.

Незнайно защо Симеонов не се е намесил в порочните действия, които лъхат на корупция. Продължава да стои неуреден въпросът и с плажните концесии в едни от най-апетитните български курорти. Договорите за концесии за плажовете Свети Влас Изток, Свети Влас Нов плаж, Къмпинг Оазис, Обзор юг и Дюни юг не се сключват, а са влезли в сила.

Това вкарва българският туризъм в административен батак, от който излизане няма. Вместо да поправи нещата, обаче Симеонов продължава да нагнетява напрежението срещу курортите и да отблъсква посетителите им./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче