Секции

20 April 2024 06:47

Жандармерия и полиция окупираха Карлово заради ромска сватба и футболни фенове

Няколко буса с десетки жандармеристи и още толкова полиция окупираха снощи Карлово. Докато феновете на „Левски-София“ се покланяха на Апостола, в центъра на града имаше ромска сватба. За да не се стигне до сблъсъци, на празнуващите сватбари бе разпоредено да приключат до 9 часа тържествата.

Жандармерия имаше пред паметника на Левски, но най-много униформени бяха разположенипред общината, а роми, които бяха събрани в задната страна на читалището, в тъмното, чакаха да ги извозят техни роднини с автомобили.

Полицията не допусна феновете, идващи за рок-концерт в центъра от паметника на Апостола, да се видят с ромите. Ченгетата вървяха заедно с феновете и минаха през главната улица до сцената, но никой не беше допуснат от горната страна, от към общината.

Това видя обектива на Карлово ТВ. На място бяха шефът на карловската полиция Христо Бахлов, шефът на пловдивската Охранителна полиция Любомир Рашков, много техни служители.

Пред Карлово ТВ новият шеф на областната полиция старши комисар Атанас Илков, който още с поемането на поста преживя размириците в Асеновград, заяви, че няма да допусне и капчица напрежение в града на Левски и изпълни обещанието си. Ромите бяха извозени тихомълком да продължат веселбите в махалата, а феновете празнуваха с рок-концерт в центъра.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче