Секции

20 January 2020 19:19

В Пещера откриха паметник на Васил Левски

С тържествена церемония в град Пещера почете 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с откриването на паметник. Паметникът е творение на скулптура Спас Киричев и архитект Тома Димитров. Същият се издига по инициатива на Общински комитет „Васил Левски” гр. Пещера и с подкрепата на община Пещера.

На събитието присъстваха кметът на общината Николай Зайчев, народни представители от 44-то НС, началникът на Гарнизон Пловдив и командир на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, представителя на Министерството на отбраната, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, представители на военно-патриотични съюзи и много граждани и гости.

Паметникът беше официално открит от кмета на града Николай Зайчев, след което освещаване отслужиха енорийски свещеници.

Слова произнесоха кметът на Пещера, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, представителят на Общински комитет „Васил Левски” и представителя на Министерството на отбраната господин Иво Андонов. Бяха поднесени венци и цветя.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай