Секции

25 April 2024 13:56

Райънеър набира клиенти за 3 нови полета от Пловдив

Представители на Райънеър вече оферират сред туроператорите в Пловдив три нови дестинации, полетите по които трябва да стартират от летището край Крумово тази есен. Сред тях са вече договорените линиите до Бергамо (Италия) и Шарлероа (Белгия).

На срещата между представители на ирландската компания и агентите са присъствали и хора от мениджмънта на Летище Пловдив, въпреки че бъдещето на служителите там е неясно заради предстоящата концесия на аеропорта. Сегашната структура на държавното дружество ще бъде запазена, ако конкурса спечели консорциумът между ПИМК и Тракия икономическа зона, подкрепен от община Пловдив.

Местният участник не отговаря на условията за натрупан опит в управлението на летище и икономически показатели. В процедурата обаче се допуска привличане на трети участник, който да има подобна история, и това е именно държавното "Летище Пловдив" ЕАД.

Междувременно от другия участник в конкурса - обединението между китайската бизнес група "Хайнан" и "Пловдив еърпорт инвест", изпратиха вчера поредното официално писмо до министъра на транспорта с питане кога ще има решение за победител.

В последната редакция на закона за концесиите не е определен конкретен срок за разглеждане на офертите. Казано е само, че процедурата не може да продължи повече от 3 месеца, което означава - в края на август./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

„Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, – Балканът пее хайдушка песен!“


Христо Ботев