Секции

29 March 2024 15:01

Туристи сигнализират Карлово ТВ: В Сърнегор има планини от кравешки фекалии и се носи адска воня

Туристи се свързаха няколко пъти с Карлово ТВ, за да сигнализират за голям проблем в брезовското село Сърнегор. В стар, нефонкциуниращ пункт за изкупуване на мляко, Иван Славов гледал крави. Добичетата щъкали безпризорно по улиците, някои от тях стоели затворени дни наред без храна и вода, но жалните им вопли не трогвали стопанина, който бил денонощно пиян. Освен това до тази сграда, която е общинска собственост, има купчини с тор, които не се почиствали и вонели в цялото село.

Има опасност да пламнат болести и зарази, притеснени са нашите читатели, които харесват Сърнегор и често почиват там. Казват още, че кметът на селото нехае, въпреки, че местни им споделили, че многократно са го сезирали за проблема и за нехуманното отношение към кравите. Разказали им, че преди години бик от същото стадо подгонил жена и тя едва се отървала жива, но със счупена ръка. Заради лошата хигиена на преживните и заради глада, млякото им било негодно за консумация.

Карлово ТВ се свърза за коментар с кмета на община Брезово Радньо Манолов. Той извърши проверка и каза, че кметът на Сърнегор му заявил, че проблем няма. Говедата били гледани в Балкана, но се наложило да бъдат ваксинирани, за това били свалени в ниското за няколко дни.

Не живеели в Сърнегор, нито пък Иван Славов ползвал бившият пункт за изкупуване на мляко за обор, за това не плащал наем на общинската собственост. Кметът Манолов увери репортера ни, че кравите вече са изкарани в Балкана, въпреки това, още на следващия ден туристите ни изпратиха нови снимки, на които ясно си личи, че кравите си стоят в Сърнегор, а вонята от непочистените обори и неизринатите фекалии е всеобхватна и всеобятна. Карлово ТВ ще извърши проверка по случая. Очаквайте подробности.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче