Секции

20 April 2024 12:56

Полицаят, заловен от хисарските ченгета, съжалявал, че се захванал с наркотици

Окръжен съд Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димо Танев. Карлово ТВ припомня, че полицаят от Пето РУ Пловдив бе заловен от колегите си от полицията в Хисар в къща в Ръжево Конаре с наркотици. Ченгето е обвинено в това, че без надлежно разрешително с цел разпространение е държал високорисково наркотично вещество – марихуана, за това, че ее отглеждал растения от рода на конопа /канабис/ в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества.

Съдът намери, че въпреки краткия срок на разследване от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение Димо Танев е извършил престъпленията, в които е обвинен. Като служител на МВР обвиняемият е призван да брани обществото от престъпления и извършеното е особено укоримо. Съдът прецени, че с оглед на професията му има опасност да извърши престъпление и да въздейства върху свидетели.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева, а за престъплението по чл. 354в от НК законодателят предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

Пред съда Танев заяви, че съжалява за случилото се и целият му живот и кариерата му са провалени.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд.

Автор на снимката: Plovdiv24.bg

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.


Плутарх