Секции

27 April 2024 06:13

Ръководството на ВМЗ е убедено в положителните резултати от сътрудничеството между образование и бизнес чрез стажове

Ръководството на ВМЗ е убедено в положителните резултати от сътрудничеството между образование и бизнес и създаването на специалисти, от които работодателите се нуждаят. Това съобщи за Радио „Фокус” Пловдив Иванка Вълева, зам.-директор „Човешки ресурси” в предприятието.

„Ние във ВМЗ твърдо сме решили да възобновим и продължим във времето тази практика като добра и се надяваме интересът не само към предприятието, но и към региона да продължи да расте, за да го превърнем в атрактивно място за живеене на младите хора”, добави Иванка Вълева. По думите и производствените стажове се възобновяват тази година след дълго прекъсване от около 10 години.

Тази година предприятието обяви близо 90 позиции за стажанти за ученици и студенти. „Макар и само 11 заети позиции досега,това е едно добро начало за нас”, коментира Вълева. Оръжейницата се надява догодина желаещите да бъдат много повече. Според специалистите вероятно големите градове в момента са по-атрактивни за младите специалисти, но въпреки това предприятието ще продължи започнатото и няма да се отказва./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд