Секции

06 May 2024 00:42

Теменужка Петкова: Хората да бъдат спокойни за цените на тока

В рамките на посещението в Македония бе подписан меморандум за сътрудничество в областта на природния газ, каза енергийният министър Теменужка Петкова по БНТ.

Коментирайки документа, гостенката в студиото посочи: Това е сериозна крачка напред в двустранните отнемелия в областта на енергетиката и изграждане на евентуална газова връзка между двете страни. За Хъб "Балкан" Петкова посочи, че проектът е разработен в сътрудничество с Европейската комисия стои сериозно зад този проект. Подкрепата за проекта е безрезервна, каза тя.

Министърът допълни, че е получено официално писмо от ресорния комисар Мигел Канете. "Наред с това има интерес от други наши партньори, които са заинтересовани от пренос на газ за и през България", добави тя. За либерализацията на пазара на ток министърът в третото правителство на ГЕРБ припомни, че процесът бе отлаган с години. "Българските граждани не трябва да се притесняват, защото това означава конкуренция и монополът на трите дружества ще падне", категорична бе тя./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче