Секции

14 May 2024 14:17

Френският корпус за солидарност дарява училища и социални центрове в Карлово

Улиците на Карлово ще станат тесни в следобеда на 11 август 2017, когато 40 рали-автомобила Пежо205 със 120 доброволеца пристигат на стадиона в Карлово, за да направят дарение от ученически пособия, оборудване и материали за училищата и социалните центрове в Карлово.

Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2017”, а в Карлово са по покана на местното младежко сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, управляващо Младежкия информационен център в града.

Френските доброволци ще изиграят приятелски мач с местния юношески футболен отбор от 18:00 и ще се срещнат с граждани и младежи,за да споделят емоцията от това да обикаляш цяла Европа и да даряваш на хора в неравностойно положение. Събитието ще отбележи и 12 август –Международния ден на младежта, насърчавайки младите хора да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.

„Europ’raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през2015 те са вече 42, през 2016г.са 207, а тази година в инициативата се включват 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния.

Заповядайте на стадиона да посрещнем с български знамена доброволците!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче