Секции

25 April 2024 18:13

Няма милост за ченгето, което хисарските полицаи спипаха с нарколаборатория в дома му

Апелативен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на полицая Димо Танев и да го освободи от ареста. Както Карлово ТВ съобщи, ченгето от Пето РУ Пловдив бе заловено в близкото село Ръжево Конаре с цяла нарколаборатория в къщата си. Танев е с повдигнати обвинения за това, че без надлежно разрешително с цел разпространение е държал високорисково наркотично вещество – марихуана, че е отглеждал растения от рода на конопа /канабис/ в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила. Пред Карлово ТВ шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков съобщи, че полицаят е отстранен от работа.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства не е разколебано обоснованото предположение Димо Танев да е извършил престъпленията, в които е обвинен. Като служител на МВР обвиняемият Димо Тенев е призван да брани обществото от престъпления и извършеното е особено укоримо. Съдът прецени, че с оглед високата обществена опасност на престъплението, в което е обвинен, и на личността му съществува опасност да извърши престъпление.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева, а за второто престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче