Секции

23 April 2024 18:51

Внимание: От утре въвеждат платена зона в Карлово!(ВИДЕО)

От утре в центъра на Карлово вече ще има синя-платена зона, съобщи за Карлово ТВ ресорният заместник кмет-Антон Минев. На улиците "Петко Събев", "Цар Симеон" и в района пред общината вече са поставени паркоматни устройства. В тях ще се пускат монети, другият начин за плащане е чрез СМС на 13335 с номера на автомобила.

Няколко служители на местната власт ще контролират дали се спазва нововъведението и ще налагат глоби. За живеещите на двете улици е предвидено по едно безплатно място, което ще се официализира с подадени в общината документи. Задължително условие е автомобилът да се води на собственика на жилището.

Нарушителите на зоната за платено паркиране ще бъдат санкционирани с поставяне на скоба и заплащане на 20 лева и цената за престоя на автомобила в зоната. Ако хората ползват паркоматните устройства за 1 час ще плащат по 1 лев, а чрез СМС сумата е 1.20 лева с ДДС.

Юридическите лица, ползващи „служебен абонамент“ в зоната за платено паркиране могат да ползват до 3 паркоместа, като месечния абонамент за 1 място е 50 лв.

За пътни превозни средства, извършващи товаро-разтоварни дейности ще се издава временен пропуск. Цената ще бъде 7 лева на месец или 60 лева за година. Платеното паркиране ще бъде за времето от 8.00 до 17.00 часа всеки работен ден.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче