Секции

25 April 2024 16:18

Важно: Ето къде ще отиват парите, събрани от платената зона в Карлово(ВИДЕО)

След публикуваното вчера в Карлово ТВ видео за платената синя зона и хилядите прочитания, множеството коментари-и отрицателни, и положителни, след стотиците зададени въпроси въпроси, днес екипът ни отново разговаря с изпълняващия длъжността кмет на община Карлово и със служителя, който отговаря за синята зона.

Антон Минев и Александър Маринов отговориха чрез нас на част от въпросите на читателите на Карлово ТВ. Платената зона в града ще се увеличи, ще се въведе ред в движението, ще има приходи за общинската хазна. Стана ясно още, че сумата, събрана в първия ден от нововъведението е задоволителна.

Попитахме къде ще отиват парите от синята зона. Тези средства са целеви и ще бъдат влагани в маркировката на пътищата в града, за нови пътни знаци, ще бъде направена детска площадка за обучение на правилата за движение по пътищата, която ще ползват всички деца на Карлово, заяви Минев.

Припомняме, че от днес в центъра на Карлово има синя-платена зона. На улиците "Петко Събев", "Цар Симеон" и в района пред общината са поставени паркоматни устройства. В тях желаещите да паркират в центъра могат да пускат монети от по 1 лев за час, другият начин за плащане е чрез СМС на 13335 с номера на автомобила, което струва 1.20 лева с ДДС.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче