Секции

29 March 2024 00:22

Френските доброволци зарадваха децата на Карлово(ВИДЕО)

Френските доброволци от "Еurop'raid 2017" бяха посрещнати вчера в Карлово с български знамена,плакати за добре дошли и френска поп-музика, подбрана от двете ни доброволки Карла и Андра от Румъния. Царицата на розата, заместник-кметът Антон Минев и много деца приветстваха младите доброволци.

120 френски младежи на възраст 18-30 докараха с 40 автомобила дарение за децата от социалните центрове и училищата на Карлово, което едва се събраха в автобуса на Социален център "По-добре заедно". Дарението ще бъде разпределено от младежи доброволци в Младежкия-информационен център и доставено на училищата за началото на учебната година.

С инициативата беше отбелязан 12 август -Международния ден на младежта, като местните младежи имаха възможност да научат за благотворителната инициатива и как френските им връстници пътуват за един месец през 20 страни, спят на открито и се къпят,където имат възможност, но са щастливи от възможността да зарадват деца в неравностойно положение.

Отбор от френските доброволци изигра приятелски мач с местните младежи от ОФК „Левски-Карлово“.Участниците продължиха по пътя си към Румъния, като казаха, че ще нощуват на връх Бузлуджа.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче