Секции

20 April 2024 12:28

Семейство от Карлово загина при зверска катастрофа

Семейство гастарбайтери от Карлово загина при зверска катастрофа на пътя край село Манолово, община Павел баня. Сигналът за инцидента е бил приет минута преди 3:30 часа в събота, уточни началникът на РУ „Полиция“ в Казанлък Стойчо Крачолов.

При пристигане на място дежурният екип е установил, че лек автомобил „Форд Галакси“, зад чийто волян е бил 33- годишният Димитър Петкин и с 4-години по-възрастната му съпруга Мария е изхвърчал от платното на главен път І-6 и се е забил челно в дърво. Намясто са загинали и двамата. Според техни познати семейството пътувало за село Тъжа при роднини.

Карловчаните от няколко години работели в Австрия и се завърнали за лятната си отпуска. Преди това Димитър е бил професионален войник и е участвал в мисия. Само по случайност с тях не са били трите им малки деца.

Няколко часа по-рано, отново на същия път, но в района на град Николаево, при челен удар загива 62-годишен водач на „Опел Астра“.

Инцидентът е в резултат на опит за изпреварване на камион от млад шофьор при десен завой. Виновният за катастрофата 23-годишен жител на Враца е настанен с опасност за живота в болницата.

Почти по същото време, малко след 21 часа на 11 август, по автомагистрала „Тракия“ в участъка между Стара Загора и Нова загора по таван се преобръща „БМВ“, като само по чудо 27-годишният шофьор се разминал само с уплахата. Проверка с дрегер е установила, че шофьорът е седнал зад волана с 1,34 промила алкохол./Вестник Монитор

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.


Джон Ленън