Секции

27 April 2024 05:13

Жителите на Клисура протестират срещу 64 %-но увеличение на цената на водата в населеното място

Жителите на Клисура протестират срещу 64 %-но увеличение на цената на водата в населеното място. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Генка Тодорова, кмет на населеното място. По думите й днес жителите са изразили недоволството си за втори път.

„Първият ни протест беше след публикувано интервю с директора на ВиК-Пловдив във вестник „Дума“ на 17-ти май. Тогава разбрахме, че комисия е заседавала при закрити врата и е взела решение да бъде увеличена цената на водата с между 18% и 55 % в 18-те общини на област Пловдив. Тогава отреагирахме и направихме протестен митинг пред кметството. Единият от въпросите, които поставихме беше за цената на водата и той беше сведен до знанието на директора на ВиК-Пловдив.

Въпреки това се оказа, че цената на водата е увеличена, а заповедта за това увеличение дойде с голямо закъснение при нас“, обясни Генка Тодорова. Тя посочи, че хората са почувствали по-високата цена на водата, плащайки сметките си за юли. „Всеки ден идваха хора и казваха да предприема мерки срещу случващото се.

Жителите искат въведената цена да се преразгледа, защото няма видими причини за нейното увеличаване“, коментира кметът на Клисура и уточни, че преди 1 юли цената на водата е била 0,91 лв. за кубичен метър, като след първи юли е станала 1,43 лв. „За един пенсионер, каквото е масово населението на Клисура, това е непосилно. Над 60 % от старите хора взимат пенсия до 200 лева“, подчерта Генка Тодорова./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче