Секции

02 May 2024 13:17

Мария от Соколица представи България на Международен фестивал(ВИДЕО)

Мария Ангелова, бесарабската българка, която всички в Карлово познават от танците, на които учеше децата, застана пред камерата на Карлово ТВ, за да ни разкаже за пътуването си до Австрия.

Жената с широка усмивка и винаги засмени очи е била зад граница заедно с младата художничка Елена Кацарска. Двете са били единствените представителки на България в Международния фестивал по бодипейтинг.

Това модернистично изкуство, което всъщност представлява рисуване по лице и тяло, обира вече овациите по целия свят. В нашата страна е слабо известно, но набира скорост.

Мария разказа за чувството да бъдеш модел на такъв фестивал, за 6-е часа, през които стои и не мърда, за да може жудожничката да рисува по нея, за тръпката да преживееш нещо ново и различно.

Очаквайте обширно интервю в Карлово ТВ с Мария, която разказва откровено за трудния път от родината си-Киргистан, до България, за новото си поприще в Благоевград, за това, че вече не се чувства гост в държавата ни, а се влюбва в нея, за красивата къща в Соколица, в която живее с родителите си, за всеотдайността и красотата на танца.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт