Секции

29 April 2024 03:03

Не пуснаха роми и в кафене

35-годишният Юсеин Ефенди и семейството му, който не бяха допуснати от охраната да влязат в плувен комплекс "Нептун", не са единичен случай. В Комисията за защита от дискриминация почти ежедневно пристигат подобни жалби, научи Марица.бг.

„Тези хора не са ги допуснали в басейн, имаме жалба от други, които не са допуснати в кафене. Скоро при нас дойде жена, която е дискриминирана заради заболяване”, съобщи за Марица.бг Христо Гайдаров, представител за Пловдив на Комисията за защита от дискриминация.

Той разказа, че жената била одобрена за свободна позиция в една фирма, но след като разбрали, че има заболяване, отказали да я назначат. А тя е трудоспособна и заболяването не й пречи да изпълнява служебните си ангажименти.

„Има няколко роми в Пловдив, които са запознати с дейността на Комисията за защита от дискриминация и съобщават и на останалите. И хората идват да си търсят правата.

Скоро в един пловдивски сайт имаше статия, в която бяха използвани епитети срещу ромите. И дойде господин, който искаше да попаде оплакване срещу медията”, посочи Гайдаров./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче