Секции

27 April 2024 03:12

Дългоочакваният ремонт на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент ще започне преди края на есента

Дългоочакваният ремонт на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово-Климент ще започне преди края на есента. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. По думите му пътят е много натоварен и от години се е нуждаел от основен ремонт.

„В този район живеят над 10 000 граждани на Община Карлово, но ние като община нямаме средствата за реконструкция. Затова изготвихме проект, кандидатствахме и очаквахме до седмица- две да подпишем договор. След това ще пристъпим към избор на изпълнител и в късна есен да започне работа по проекта“, обясни д-р Емил Кабаиванов.

Той посочи, че по пет улици в общинския център Карлово ще се извърши изкърпване на дупки. Ще се запълват и дупки, образували се по пътната настилка във и извън селата.

„Друг голям проект, който е важен и очакваме също до месец да бъде подписан и да се обяви процедура за избор на изпълнител, е за подмяна на между 2 и 3 километра от водопреносната мрежа в 9 големи населени места извън Карлово.

Става въпрос за остарели водопроводи на по 50-60 години. Реализирането на проекта ще ни донесе чувствително намаляване на загубите на питейна вода и чувствително подобряване на качеството на водата“, каза още д-р Емил Кабаиванов./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче