Секции

29 April 2024 06:06

Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута на ГКПП-Капитан Андреево

Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на "Гранична полиция" на ГКПП- Капитан Андреево, при щателна митническа проверка на лек автомобил.

На 18 август на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил, управляван от 51-годишен мъж, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

При последвалата щателна проверка митническите служители откриват 26 650 щатски долара и 3500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

На нарушителя е съставен акт по Валутния закон, тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата на страната от трета страна (Република Турция) парични средства, подлежащи на деклариране. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство. Недекларираната валута с левова равностойност 57 127 лева е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче