Секции

19 April 2024 12:00

Войводите от Карлово зарадваха децата от Мраченик и Горни Домлян

Войводите от ВМРО-Карлово дариха люлки в две от най-малките карловски села. Дарението е част от инициативата „Дела трябват, а не думи”.

Мраченик и Горни Домлян са едни от най-малките населени места в община Карлово. Средства за такива съоръжения не достигат до там, а деца има. Особено през лятото, когато си идват при баба и дядо. Това мотивирало младите патриоти от ВМРО в Карлово да направят благородния жест.

Според инициаторите на проекта обезлюдяването на българските села трябва да спре, защото там са нашите корени, те са естествения резервоар на българщината - българските традиции, обичаи и фолклор.

Въпреки липсата на средства, и въпреки че лятото е към своя край, люлките вече са поставени в двете села.

Колкото и малки да са тези села, колкото и малко да са децата там, тях все пак ги има, а ние смятаме, че всеки малчуган има право на безгрижно и забавно детство. Това ни мотивира да се захванем с тази кауза и да вложим лични средства, разказват инициаторите.

Решихме да сложим мотото „Дела трябват, а не думи” на инициативата ни, за да подчертаем, че понякога една малка и обикновена детска люлка в едно българско село, значи много повече от големи обещания”, допълва председателят на местното ВМРО – Светлозар Янков.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче