Секции

04 May 2024 06:02

Силовият министър: Отказвам да прережа лентата на новата полицейска приемна

Харесва ли ви тук да има полицейска приемна, вместо детска площадка? На мен не ми харесва. С тези думи се обърна към жителите на махалата в Асеновград силовият министър Валентин Радев и отказа да пререже лентата на новата придобивка.

Днес тя бе открита заради обещанието на кмета и държавната власт след избухналите протести срещу ромите в Асеновград, в квартала им да има постоянно полицейско присъствие.

Всички видяха как тук се бихте и после се сдобрихте. Над 10 години тук не е имало приемна. Ще се радвам, ако другият път дойда тук и на мястото на приемната открием детска площадка. Тук държавата ще дава всеки месец тук по 15 хил. лв.

Това са ваши пари и тези разходи нека да отиват за училища. Малките тук нека бъдат грамотни, да решават всичко с ум. Ред и законност ще има за всички, каза още МВР министърът.

Чрез откриването на този обект се въдворява редът, а където има ред има законност, каза пък вицепремиерът Валери Симеонов.

В словото си кметът Емил Караиванов посочи, че всички представители на институциите, които присъстват, дават гаранции, че ще се спазва законът и допълни, че асеновградчани продължават да искат запълване на полицейските щатове.

Става дума за отблокиране на 19 незаети полицейски щата за РУП - Асеновград, за което до МВР-министъра бе изпратено писмо с това настояване.

На откриването на новата полицейска приемна, в която постоянно ще дежурят по трима полицаи, присъстваха главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, губернаторът Здравко Димитров. Новата полицейска приемна струва на държавата 27 хиляди лева./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче