Секции

04 May 2024 05:21

Омбудсманът Мая Манолова в Асеновград: Необходимо е въвеждане на задължително и безплатно предучилищно образование

Необходимо е въвеждане на задължително и безплатно предучилищно образование за четири и петгодишните деца. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова на Национална кръгла маса в Асеновград, посветена на решаване проблемите на етническата интеграция, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пловдив.

По думите й промяната ще струва на държавата близо 19 млн. лв. „Издръжката на едно четиригодишно дете в предучилишни форми е в рамките на 280 лв. годишно, уточни Мая Манолова. Омбудсманът заяви още, че инвестициите за ромската интеграция трябва да бъдат направени именно в образованието. Над 21 000 деца са отпаднали от училище през 2015/2016 г. , коментира също общественият защитник.

Според Мая Манолова е необходимо усилията да бъдат фокусирани върху четири направления – подкрепа за започналия процес на десегрегация, обхват на ромските деца във всички форми на предучилищно образование, конкретни мерки за намаляване отпадането от училище и включване на ромските младежи в различни форми на професионално, средно и и висше образование./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче