Секции

25 April 2024 22:47

Първо в Карлово ТВ: Роми се трепаха цяла седмица в Розино

Два ромски клана-Годовите и Самуиловите, воюват в Розино вече цяла седмица. Преди няколко дни хора от двете фамилии се сбили, използвали юмруци, камъни и сопи. В резултат на агресията един мъж от-Ангел М. на 35 години, е бил в болница, според местни хора е с извадено око, според полицейски източници е с наранено слепоочие. Няколко души са прекарали по 24 часа в ареста.

След като излезли от ареста обаче обаче, войната между клановете пламнала наново. Тя избухнала в петък вечерта, веднага били пратени полицаи, чието присъствие там и до момента е засилено. Двете фамилии воюват отдавна и традиционно влизат в пререкания. Никой от разследващите не можа да каже причината за дългогодишните свади на Годовите и Сомуиловите, но се знае, че двата рода са врагове.

Припомняме, че част ромите в Розино неведнъж са създавали проблеми. Последният път бе преди две години, когато убиха бизнесмена Георги Рогачев. Тогава заради зверството над брата на известният в Карлово Кольо Рогача, рокери от цялата страна се вдигнаха на протест.

Махалата дълго време бе окупирана от полиция и жандармерия, които успаха да предодвратят на косъм етническа война. Днес убийците на Рогачев-Иван Стояннов-Чичотои Николай Стоянов, са в затвора, те ще лежат там съответно 18 и 20 години. Проблемите с някои роми в селото обаче остават.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче