Секции

28 March 2024 11:20

Тотален обрат! Септември - идеален за плаж! Ето кога чак ще вали

Който е планирал отпуската си за септември, няма да съжалява, твърдят синоптиците. Те прогнозират традиционното за този месец време - съхо и топло, пише "Телеграф".

Слънчевите дни ще бъдат 17 - 18, а облачните ще са около 5-6. Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 23-27 градуса, като максималните ще достигат до 30-32.

Край морето времето все още си остава доста топло, а температурите ще се задържат около 28-30 градуса, като по Южното Черноморие се очаква да бъдат около 25-28 градуса, а на север термометрите ще показват около 24-25 градуса. Температурата на морската вода ще е около 25 - 27 градуса през първата половина на месеца и около 23-25 през втората половина.

Първите сигнали на природата, че идва есен, ще се почувстват едва към Деня на Независимостта 22 септември, когато можем да очакваме малко по-сериозно захлаждане и превалявания на дъжд.

Септември ще бъде благоприятен и за екскурзии в планината. Прогнозата е идеална за дълги излети и походи. Времето в планините обаче ще се променя доста бързо, предупреждават от Планинската спасителна служба. Възможни са и силни ветрове по източните и южните склонове на планините./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче