Секции

03 May 2024 08:35

Покъртително! Адът в Кресна съсипа живота на Йосиф-отне жена му и дома им!

55-годишният Йосиф Ковачев от село Ощава осъмна пред благоевградската морга днес, за да вземе трупа на 52-годишната си жена, издъхнала часове преди големия пожар в миналия четвъртък. Жената получи инфаркт и издъхна рано сутринта във фаталния ден, но не успяха да я погребат в селото, заради наложителната евакуация, когато пожарът нахлу в кресненското село, пише struma.com.

Йосиф ще запомни този ден, белязал завинаги и преобърнал живота му. В този ден той загуби съпругата си, часове по-късно цялата му къща изгоря в пожара, колата му потъна в пламъците му. Днес кметът на Кресна Николай Георгиев и областният управител се ангажирали да помогнат на Йосиф да вземе трупа на жена си, за да я изпрати както подобава в последния и път.

Предполага се, че в късния следобед днес тялото ще бъде освободено от моргата. Йосиф е неутешим, разказват в Кресна, хората се обединяват и всеки му помага с каквото може. "Ще му намерим дом, ще помагаме", каза кметът Н. Георгиев, няма да оставим никой от хората, загубили домовете си в огъня да страда, допълни Георгиев. Днес на мястото на пожара отново гъмжи от огнеборци, полицаи, кметовете на населените места в района също.

Има епизодични огнища, но сериозна опасност вече няма, казват от оперативния щаб. Все пак бойната готовност остава. Подобен пожар в региона отдавна не е имало, изгоряха хиляди декари, пострадаха цели села, щетите са за стотици хиляди левове./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче