Секции

25 April 2024 17:46

Пожар пламна на полигона в Анево, стигна на 300 метра от къщите(ВИДЕО)

Пожар пламна на полигона в Анево, пламъците стигнаха на 300 метра от къщите в съседните села. Седем екипа са били ангажирани в погасяването на пожара, съобщиха от пресцентъра на МВР. Огънят е обхванал сухи треви, сигналът е постъпил в РСПБЗН – Сопот към 15.00 часа.

Незабавно към мястото са насочени противопожарни екипи. Районът е заграден и са предприети действия по погасяване на огъня. По първоначални данни, пожарът е засегнал и лозов масив на винарска изба, както и фургон, намиращ се в близост. Няма пострадали хора. Според информацията към момента, няма застрашени къщи.

По неофициална информация на Карлово ТВ, на военния полигон са изпитвани боеприпаси. Най-вероятно от там е тръгнала искрата, причинила пожара. От ВМЗ съобщиха за Карлово ТВ, че пожарът, възникнал в ранния следобед на полигона в Анево по време на планирани изпитателни действия, е локализиран и потушен.

В гасенето се включиха около 50 военни и доброволци от Певците, които направиха полоса между горящите розови масиви и село Московец, като не позволиха пламъците да стигнат до къщите.

Не съществува опасност за района около полигона и за хората от околните населени места. Извън територията на оръжейницата, южно от подбалканския път София-Бургас, около 16.30 часа е локализиран втори пожар.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче