Секции

20 April 2024 13:56

Във „ВМЗ“ Сопот повишават фонд Работна заплата през септември

Нова система за допълнително материално стимулиране /ДМС/ - по-справедлива и по-мотивираща, която обхваща в детайли всяко от звената, разработва оперативното ръководство на предприятието. Това става по разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество.

Целта на новата система е по-справедлива оценка на всяко структурно звено. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, коментира изпълнителният директор на „ВМЗ“ ЕАД – д-р инж. Иван Гецов. Според него целта на програмата е пълна промяна на дружеството и превръщането му в едно от най-модерните предприятия в страната ни.

„Досегашната система бе насочена основно към стимулиране на звената, пряко свързани с производствения процес и в голяма степен определящи и допълнителното материално стимулиране на структурите, целящи подобряване сфери на дейност извън производството. Системата даде положителни резултати; премахна уравниловката, наследена от миналото, и повиши производителността на труда.

Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието.“, поясни изпълнителният директор. Той съобщи още, че за първото полугодие на 2017-а във „ВМЗ“ е постигнато средно работно заплащане от 1 052 лв. при среден числен състав 4 600 човека.

За да се реализира новата система за ДМС, още през месец септември ще бъде повишен фонд „Работна заплата“ с до 10%, а тестовият вариант на системата ще е готов до края на същия месец и внедрен през последното тримесечие на годината. Тези срокове са съобразени с разпореждането на министър Караниколов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче