Секции

26 April 2024 03:23

Извънредно! Сеул показа мощта си на Пхенян след изстрелването на ракетата!

Както вече стана ясно Северна Корея изстреля балистична ракета над Северна Япония по-рано днес в най-сериозната ескалация на ядрената си позиция в Запада.

Японската армия не се е опитала да свали ракетата. Според съобщения ракетата от среден клас е предназначена да носи ядрен полезен товар. Тя се разцепила на три парчета край брега на Хокайдо и приземила в Тихия океан, на около 700 мили източно от нос Еримо, след като пътувала 1700 мили, пише "Дейли мейл".

Както БЛИЦ писа, в рамките на няколко часа Южна Корея реагира на провокацията от страна на Пхенян, като бомбардира стрелбище близо до границата си на север като част от военна тренировка.

Вече се появиха и кадри, на които се вижда как Сеул хвърля осем Марк-84 бомби с четири F15K бойни самолета близо до Таебаек, провинция Гангоун-до, в зрелищно шоу Сеул показа "огромна" сила, а след това пусна кадри от собствените си тестове на ракети от миналата седмица.

Смята се, че Пхенян е изстрелял ракетата си над Япония, защото това е пътят към американската територия на Тихия океан на Гуам, която заплашва да атакува преди две седмици. /БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче