Секции

30 October 2020 21:57

Масов бой в Христо Даново, 14 ранени със сачми, 1 е арестуван

Скарване между 43-годишен представител на едното семейство и двама от другото, на 34 и 28 години, възникнало пред магазин към 18 часа вчера в село Христо Даново, съобщават от полицията. Скоро се намесили и техни съселяни, които започнали да се замерват взаимно с камъни и стъклени бутилки.

По време на конфликта 23-годишен местен жител произвел изстрели с незаконно притежавана ловна пушка срещу групата на опонентите си. След подадения сигнал на телефон 112 на място веднага били изпратени полицаи от РУ-Карлово.

В резултат на бързите им действия разрастването на масовото сбиване било предотвратено, без да има сериозни последици. В болница за прегледи са постъпили 14 участници, които получили повърхностни рани в резултат на изстреляните ловни сачми.

Медицинска помощ е оказана и на мъж, ударен по главата с камък. По данни на лекарите, никой от пострадалите не е с опасност за живота. С протокол за доброволно предаване незаконното оръжие е иззето. 23-годишният младеж е задържан за срок до 24 часа. С разпореждане на Районна прокуратура-Карлово по случая е образувано досъдебно производство, работата продължава разследващ полицай.

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче