Секции

26 April 2024 21:46

Кървавото меле в Христо Даново избухнало заради пиянски изцепки, полиция окупира селото

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Илия Д., на 23 г., за държане на огнестрелно оръжия без надлежно разрешение. Както Карлоов ТВ съобщи, преди две вечери група роми си спретнаха яко кърваво меле в село Христо Даново. В резултат на стрелби и побой 14 души бяха закарани в болница със сачми, 1 е арестуван.

До момента е установено, че на 28 август 2017 г., в с. Христо Даново, обвиняемият Илия Д. е държал незаконно едноцевна гладкоцевна ловна пушка с изтрити номера, като с нея е произвел изстрели с дребни сачми.

По делото се провеждат активни процесуално-следствени действия – разпитани са свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени са балистична и съдебно-медицински експертизи с оглед установяване на пострадали лица и вида на телесните увреждания и др.

Обвиняемият Илия Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Преди той е бил осъждан за хулиганство и унищожаване на чужди вещи. Предстои Районна прокуратура-Карлово да прецени дали да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

От свои източници Карлово ТВ научи, че научи, че скандалът между двата рода, единият от които Джамбазовите, а другият Халовите, е избухнал, защото мъж от първата фамилия се напил и започнал да се заяжда и обижда хора от Халовия род. Другата версия гласи, че арестуваният мъж е обидил дете, в следствие на което Халовите скочили и станало джумбарето. Вчера селото е било охранявано от пет патрулки, казаха за Карлово ТВ местни хора.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче