Секции

06 May 2024 04:03

Дъщерята на убития ресторантьор: Баща ми питаше Лазар защо го направи

Дъщерята на собственика на заведение в пазарджишкото село Виноградец, който беше убит с боен пистолет, не вярва, че 6-годишно момче е извършителят на убийството.

"Няма как пистолетът да е бил в детето. То си играеше отзад в градинката", заяви дъщерята на 47-годишния Наско Тонкев - Деница, в предаването "Събуди се" по Нова тв, цитирана от Вести.бг.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишното момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол, чичото на момченцето – Лазар Влайков, извадил законното си оръжие и произвел няколко изстрела във въздуха.

След това пистолетът разгледали останалите мъже от компанията. В един момент той се озовал в ръцете на детето. То неволно натиснало спусъка и куршумът попаднал в сърцето на собственика на ресторанта. Простреляният мъж е починал на място.

„Моят баща стоеше на този стол. Лазар стреляше от пейката в седнало положение нагоре. Ударната рана на баща ми е от ляво. Под мишницата е улучен, тъй като той обичаше да стои със скръстени ръце. Детето си играеше. Пистолетът до последно беше у Лазар Влайков.

И последният изстрел пак е бил от него. Баща ми направи две крачки и се строполяса. Държеше се и викаше към Лазар: "Защо го направи? Защо ме рани?”, разказа за „Събуди се” Деница Тонкева./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче