Секции

24 April 2024 17:47

Днес е кулминацията на тържествата в Сопот

Председателят на общински съвет Савина Петкова бе гост на тържествата по случай 14-годишнината от възстановяването на гр. Сопот като община, които стартираха с молебен за здраве в църквата „Св. Апостоли Петър и Павел“. След това се проведе тържествено заседания на Общински съвет Сопот, в началото на което председателят на Общински съвет Сопот Мариана Кацарова разказа накратко за взетите решения през годините. Председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова се обърна към своите колеги с пожелания за здраве и мъдрост. Много се вълнувам да бъда тук сред вас в днешния празничен ден.

Сопот е едно силно духовно място, в което българщината се пази някак съвсем естествено, заяви в своето обръщение Петкова. Тя пожела на колегите общински съветници и на общинската админстрация на град Сопот да вземат решения, които да са с грижа за хората. Председателят бе развълнувана от получения подарък - издание на романа „Под игото“ от Иван Вазов.

По време на тържествената сесия кметът на града Деян Дойнов внесе предложение за именуване на залата, в която Общински съвет провежда своите заседания, на името на първия кмет на Сопот – Хаджи Гьока Павлов. Кметът благодари за работата на всички Общински съвети от обявяването на Сопот за община. Той подчерта, че гражданите на Сопот са активни и това също подпомага работата на общинската администрация.

На тържествената сесия присъстваха и почетният гражданин на Сопот доц. д-р Григорий Вазов, наследник на патриарха на българската литература Иван Вазов. Тук бе и акад. Георги Марков, който бе обявен за първи носител на награда „Военна Вазова награда“. Веднага след заседанието имаше среща с него и гражданите на града.

По случай празника на община Сопот в 17 часа тази вечер ще бъде открит паметникът на видния сопотненец Кирил Нектариев, който отдава живота си на развитието на образованието, като дарява цялото си богатство за редица девически училища в Карлово, Калофер и Пловдив. Общински съвет Пловдив със свое решение е дарил сума за изграждането на паметника.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче