Секции

23 April 2024 11:10

Уволниха карловски полицай по недоказано обвинение

Обвинен в кражба полицай от Карлово беше уволнен, но обжалва заповедта и Пловдивският административен съд го върна на работа. Служителят на реда е подсъдим за кражбата на мотопед, но решение на съда дали е виновен, или не няма, а в заповедта на освобождаването му липсва задълбочен анализ на случилото се и просто е записано, че той е уронил престижа на МВР.

С тези мотиви съдия Георги Петров обявява уволнението за незаконосъобразно. МВР в лицето на шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив Атанас Илков разполага с опция за атакуване на съдебното решение пред ВАС.

Според прокуратурата на 5 октомври 2015 г. полицаят и синът му взели от двора на къща на ул. "Калифер войвода" в Карлово мотопед, марка „Априля“, с английски регистрационни номера. Вратата към двора не била заключена. Сигналът за кражбата бил подаден 2 дни по-късно и когато изпратеният на мястото патрул прегледал записите на видеокамерите в съседство, установил, че мъжът с джипа, в който е натоварен скутерът, много прилича на техен колега.

Извикали го за справка и той обяснил, че не става дума за кражба, а за договорено със собственика взимане на мотопеда като гаранция, че той ще върне заем от 160 лв. на сина на униформения. Веднага била образувана вътрешна проверка и полицаят бил отстранен от работа, а оръжието му отнето. В писмените си обяснения до ръководството на МВР полицаят обяснил, че обвинението в кражба е изфабрикувано, но въпреки това в края на март т. г. бил уволнен.

Той има 20 години стаж в системата на МВР, награждаване е 4 пъти и досега не е бил наказван. При това положение и при липса на решение по Карловския районен съд по обвинението в кражба уволнението е отменено./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо